Umbraco CMS: waarom kies jij voor Umbraco?

Als organisatie wil een website die veilig, snel en gebruiksvriendelijk is. Ook wil je dat je integratie van jouw bestaande pakketten soepel verloopt. In deze blog vertellen we waarom Umbraco CMS een goede keuze is voor jouw website, webshop of klantportaal.

Waarom zet jij Umbraco in?

1. content managen is erg eenvoudig

Content managen zonder gedoe en beperkingen, eenvoud in gebruik. Met Umbraco krijg je een CMS dat precies aan jouw behoeften voldoet. Alle pagina's onderhoudt je in een overzichtelijke boomstructuur, nieuwsberichten publiceer je binnen enkele seconden en media onderdelen beheer je in een moderne omgeving. Als contentmanager geniet je van de vrijheid om zelf de website te beheren zonder tussenkomst van een ontwikkelaar, door de inzet van blokken die je kunt toevoegen, de volgorde aanpassen en vervangen door andere blokken.

2. Umbraco ontwikkelt zich erg snel

Umbraco ontwikkelt zich wereldwijd razendsnel en dat is ook niet vreemd voor een open-source Content Management Systeem dat veel betaalde als ook niet-betaalde varianten overtreft. Volgens Emerce staat Umbraco al jaren in de top van de categorie CMS software open source.

Veel overheden kiezen momenteel bewust voor Umbraco vanwege de veiligheid en schaalbaarheid. In combinatie met een Azure platform van Microsoft, is deze .NET omgeving snel, betrouwbaar en enorm schaalbaar. Je neemt af wat je gebruikt.

3. een eigen krachtig ecosyteem

Umbraco heeft een eigen krachtig ecosysteem. Professionele ondersteuning en overview door het bedrijf Umbraco HQ, de open source community met meer dan 200.000 actieve gebruikers en een wereldwijd partnernetwerk om de implementatie te verzorgen. De bouw op het .NET framework van Microsoft en daarmee de naadloze koppelingen met andere Microsoft software complementeren het ecosysteem.

4. de techniek is een krachtige motor

.NET is een framework van Microsoft. Het framework biedt een veilig en stabiel fundament en .NET is professioneel ontwikkeld. Je bent niet afhankelijk van derde partijen met de inzet van .NET: Umbraco bouwen we als laag op Microsoft .NET, waarbij we alle concepten die Microsoft gebruikt hergebruiken. Bijvoorbeeld het User en Member-authentication gedeelte werkt op basis van het .NET Membership Framework.

5. speerpunt is veiligheid

Veiligheid is belangrijk speerpunt voor Umbraco. Het bedrijf laat regelmatig audits uitvoeren door beveiligingsbedrijven om ervoor te zorgen dat het CMS optimaal beveiligd is. Het grote verschil met bijvoorbeeld Wordpress, is dat er een groot commercieel bedrijf achter het CMS zit. Hierdoor

6. Umbraco CMS is heel erg snel!

De basis van Umbraco is al erg snel. Juist geconfigureerd en gevuld haal je met gemak mooie scores op Google Pagespeed. Umbraco heeft verder ook slimme zoeksystemen ingebouwd waardoor grote zoekacties zeer snel en vloeiend verlopen. De hosting op het schaalbare Azure platform geven een extra boost aan de snelheid.

7. koppelingen met bestaande platformen

Naast de naadloze koppelingen met Microsoft software, kunnen wij zorgen dat Umbraco zonder probleem praat met andere diensten. Wij staan als Umbraco partner garant voor een vlekkeloze implementatie en verzorgen tevens de koppelingen met systemen zoals Microsoft Dynamics, SalesForce, MailChimp, SAP, Hupspot, LeadForensics of Google Analytics.

8. Umbraco CMS is enorm flexibel en schaalbaar

De schaalbaarheid op het Azure platform is een belangrijke factor voor bijvoorbeeld overheidsinstellingen. Piekbelasting vangen we eenvoudig op. Ook de schaalbaarheid is heerlijk om mee te werken. Vanuit een MVP, ontwikkelen we snel en extra functionaliteiten die gebruikers een nog betere ervaring biedt op jouw website.

Kies jij ook voor de veiligheid, de snelheid en het gebruiksgemak met Umbraco?

Voor Umbraco kiezen is een goede keuze waarmee jouw website klaar is voor nu én voor morgen. Naast dat je voor veiligheid kiest voor jouw organisatie én jouw gebruikers, kies je ook bewust voor een Microsoft platform dat naadloos integreert met andere Microsoft diensten zoals Microsoft365. Ook het hostingplatform Microsoft Azure is een gevolg van het kiezen voor Umbraco. Dit is een one-click hosting: snel en schaalbaar.

Nog even Umbraco CMS in een notendop: 

  • Open source (MIT License), geen licentiekosten
  • Gebaseerd op .NET Framework
  • Super veilig, er komen jaarlijks weinig veiligheidsupdates
  • Ondersteund door 220.000 community members
  • Geschikt voor complexe websites en maatwerk applicaties
  • Meertalige ondersteuning
  • Hosting op Microsoft Azure
  • Gebruiksvriendelijk voor ontwikkelaars én diegene die content plaatst
  • Geschikt voor MKB (leaseplan)
  • Geschikt voor overheid en semi-overheid

Wil je meer weten over een website, webshop of klantportaal in Umbraco CMS? Of wil je weten hoe we jouw website overzetten vanuit Drupal, Wordpress of een ander CMS? Neem gerust contact met Guido op, hij vertelt je graag meer.

een man met een snor

Wil je meer weten over Umbraco CMS?

Ik leg je graag in persoonlijk gesprek de voordelen uit van Umbraco of een lease-website. 

Onze verhalen

In onze blogs laten we zien waar we dagelijks mee bezig zijn. We geven onze visie op ons werk, op vernieuwingen en op verandering.

Bekijk onze verhalen
}