Click & Collect: een blijvende trend.

Jouw klanten winkelen online, meer dan ooit tevoren. In onze beleving is de stijging van het online winkelgedrag een blijvende trend. Met een hoog rendement voor de retailer, maar ook een winkelervaring voor de consument wint Click & Collect aan populariteit. Klanten besparen op de bezorgkosten en genieten van de snelheid en het gemak van het ophalen van hun bestelling. Op een locatie dichtbij, wanneer het hen uitkomt.

Wat is Click & Collect?

Een eenvoudige vertaling dekt meteen de lading: klikken en afhalen. De afhaallocatie is meestal een lokale winkel, maar kan ook een postkantoor, een speciaal daarvoor gebouwd kluisje of zelfs een andere winkel zijn.

Wat maakt Click & Collect tot een succes bij het winkelend publiek?

Klanten profiteren vooral van de snelheid, lage kosten en het gemak. En nu, met de extra zorgen over gezondheid en veiligheid, biedt Click and Collect een manier aan de consument om het winkelen in drukke gebieden te vermijden, maar tóch te genieten van de voordelen van lokale winkellocaties.

Wat maakt Click & Collect populair bij retailers?

De ervaring in de winkel is nog steeds een cruciaal contactpunt voor retailers die de relatie met hun klanten willen versterken. Click & Collect biedt ook een geweldige kans voor consumenten om meer aan te schaffen bij het afhalen van hun online bestelling. Ook speelt de efficiëntie een grote rol: in veel kosten zoals transport- en personeelskosten kan worden gesneden. 

Is Click & Collect nieuw dan?

Nee, maar het model zag in 2020 en 2021 een enorme piek. De vraag ontstond uit verplichting en noodzaak. In mei 2020 nam het Click & Collect model met meer dan 550% toe. Het werd één van de belangrijkste retailtrends van de afgelopen jaren. 

Waarom kies jij als retailer voor voor Click & Collect?

Kiezen voor Click & Collect is een absolute meerwaarde voor je (online) winkel. Nu het einde in zicht is van de COVID pandemie, weten wij zeker dat Click & Collect ingesloten blijft in de verwachtingen van jouw publiek. Want het is immers ook heel erg handig.

Enkele voordelen van Click & Collect:

  • Omzetgroei met jouw bestaande winkelformule door online bestellingen uit te voeren
  • Vereist minder middelen en effort dan levering aan huis
  • Click & Collect is minder afhankelijk van externe leveranciers dan levering, je houdt jouw eigen distributiestromen in de hand en daarmee jouw merkwaarde hoog
  • Consumenten genieten van de vertrouwde winkelervaring terwijl het contact met andere mensen in de winkel wordt beperkt
  • Vereist geen extra kosten voor de consument, die ze wel maken bij bezorging
  • Je kunt snel starten met behulp van bestaande kanalen
  • Geeft consumenten de flexibiliteit om de bestelling op te halen wanneer het hen uitkomt

Veel voordelen dus, voor jou als winkelier, maar ook zeker voor het winkelend publiek. In deze blog vertellen we jou hoe je Click & Collect succesvol opzet en welke valkuilen er zijn.

Wil je meer weten over Click & Collect?

Op korte termijn kun jij een Umbraco webshop beschikken inclusief Click & Collect! Neem contact op met Guido, hij vertelt je er graag meer over.

een man met een snor

Wil je meer weten over een webshop met Click and Collect?

Ik leg je graag in persoonlijk gesprek de voordelen uit van een Umbraco webshop met de mogelijkheden van Click & Collect. 

Onze verhalen

In onze blogs laten we zien waar we dagelijks mee bezig zijn. We geven onze visie op ons werk, op vernieuwingen en op verandering.

Bekijk onze verhalen
}