Hoe maak jij het verschil in een landschap vol collega's en concurrenten?

Door voldoende onderscheidend vermogen blijf je voorop in de huidige markt. Wij helpen jouw merk met een duidelijke positie.

een man die een vrouw iets op een whiteboard toont

Positioneren is betrokkenheid vergroten

Als duidelijk is wie je klanten zijn, welke producten en diensten je levert en wat je merk uniek maakt, is het tijd om jouw merk van een scherpe positionering te voorzien. Een goede positionering bepaalt bij welke categorie het product of de dienst hoort, maar ook wat jouw aanbod onderscheidend maakt ten opzichte van de concurrentie.

En hoe sterker je merk, hoe duurzamer de groei is die je doormaakt. Positioneren is het kiezen van een onderscheidende, relevante en geloofwaardige positie in het hoofd van jouw doelgroep. Door een goede positionering krijgt jouw merk een voorkeurspositie bij jouw doelgroep. Deze doelgroep zal jouw merken, producten, diensten en oplossingen als eerste overwegen en als beste waarderen.

In twee sessies zorgen onze strategen samen met jou voor een optimale emotionele connectie met jouw doelgroep.

een man met een snor

Meer weten over positioneren van jouw merk?

Heb je moeite met de positionering van je (nieuwe) merk? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend gesprek.

De route naar een sterke positite

De precieze uitvoering van onze aanpak is per opdrachtgever verschillend. We geloven niet in een one-size-fits-all benadering, maar hanteren wel een roadmap die werkt.

01

Kennismaken

In ongeveer een uur maken we kennis, bespreken we jouw pijnpunten en jouw doelen.

02

Intrinsieke motivatie

In een eerste sessie kijken we vooral naar binnen: wat is de merkpersoonlijkheid en waar ligt jouw waarde voor jouw klanten.

03

Extrinsieke motivatie

In een tweede sessie kijken we naar buiten. We halen trends op, schetsen scenario's en vinden uit welke motivatie aanzet tot aankoop.

04

Positioneringsdocument

We schrijven een positionering document waarmee jij beschikt over de handvatten om tot een betere relatie met jouw doelgroep te komen. Op een paar A4-tjes.

Hoe bepalen we jouw positionering?

een groep mensen die op een trap zitten

Sessie 1: intrinsieke motivatie

In een eerste sessie van ongeveer 4 uren zoomen we in op jouw merkpersoonlijkheid. Dit doen we door middel van een archetype. Deze aanpak zorgt voor een grote betrokkenheid bij jouw publiek: ze voelen zich betrokken en jij brengt altijd waarde voor ze. Met een archetype maken we een wereld die groter is dan het product of dienst. We zetten een schil om jouw merk, een psychologische toevoeging waarmee we jouw merk maken.

Heb je meerdere merken of bedrijven? Dan kijken we ook naar jouw merkarchitectuur. 

een vrouw die met een man spreekt

Sessie 2: extrinsieke motivatie

In de tweede sessie van 4 uur kijken we vooral naar buiten. Hoe ziet jouw markt er uit? Wat zijn jouw concurrenten en wat doen zij wel of niet goed? Wie zijn jouw klanten en welke motivatie hebben zij om jouw diensten of producten af te nemen? En wat zijn de trends in jouw markt?

een zwarte tablet met witte tekst

Positioneringsdocument

De uitkomsten van de beide sessies verankeren we in een positioneringsdocument. Dit document gebruik je als onderlegger voor jouw communicatie.

Wij ontwikkelde de positionering voor onder andere