Neem een unieke plek in het hoofd van jouw doelgroep.

Merkuiterlijk: de visuele vertaling van jouw cultuur. Wij brengen je beeldmerk, je huisstijl, je beeldtaal en je tone-of-voice in lijn met jouw waarden en cultuur.

close-up van mensen die op document schrijven

Waarom ontwikkel je een (nieuw) merkuiterlijk?

Het merkuiterlijk combineert alle visuele aspecten van de merkidentiteit en communiceert daarmee het gevoel en de ervaring die past bij de positionering van een merk. Deze visuele aspecten zijn onder andere het logo, het lettertype, de kleuren en de fotografie.

Je laat zien en voelen welke emoties jouw merk oproept bij jouw doelgroep. Onze art-directors begeleiden jouw merk naar een visueel krachtig merkuiterlijk. Bouw ook aan

  • Betere herkenbaarheid en geloofwaardigheid.
  • Professionele uitstraling.
  • Meer sympathie voor jouw merk/organisatie.
een man met een snor

Meer weten over (re)branding?

In een gesprek vertel ik je graag meer over onze aanpak én wat wij voor jouw merk gaan betekenen. 

Hoe ontwerpen we jouw merkuiterlijk?

een teken op een gebouw

Merkidentiteit en positionering als basis

Bij het ontwerpen van een nieuwe huisstijl het belangrijk om eerst een goed beeld van jouw organisatie te krijgen. We kunnen pas een passend merkuiterlijk ontwikkelen als de essentie van jouw merk duidelijk is. Heb je al een merkdocument? Dan nemen we deze graag persoonlijk met je door.

Merkuiterlijk

Ontwikkelen van het merkuiterlijk

We gaan voor optimale verbinding tussen jouw merkidentiteit, cultuur en doelgroep. In 1 week denken, schetsen en we ontwikkelen meerdere concepten die we valideren bij gebruikers. We bepalen het beeldgebruik, tone-of-voice en we laten je zien hoe je jouw visuele identiteit kunt gebruiken.

Sms

Brand book

Staat de nieuwe visuele identiteit? Dan leggen we alle ontwerpkeuzes vast in een brand book. Zo weet iedereen binnen de organisatie én externe partijen wat de richtlijnen zijn als het gaat om de visuele identiteit.

Sms

Registratie van beeldmerk

Ook registreren we het woord- en beeldmerk in de door jou gewenste (inter)nationale registers. We doen eerst een onderzoek en adviseren je over de registratiemogelijkheden. We nemen de gehele aanvraagprocedure van je merk voor je uit handen. Van naamonderzoek tot inschrijvingsbewijs.

We route naar een een (nieuw) merkuiterlijk

In een kennismaking bepalen we jouw doelen, kijken we wat je wilt behouden en welke pijnpunten in jouw organisatie spelen. Vervolgens plannen we een sessie met onze merkstrateeg of art-director.

01

Ontdekken & vormen

We willen weten wat jouw cultuur is. Wat zijn je kernwaarden, je missie en je visie? We bepalen samen de kaders voor een geslaagd ontwerp.

02

Ontwikkelen

We bedenken, schetsen en we ontwikkelen een prototype die we aan je voorleggen. Op basis hiervan werken we het concept verder uit.

03

Implementeren

Je ontvangt het nieuwe beeldmerk en een brandbook met alle visuele onderdelen van jouw merk. We registreren het woord- en beeldmerk in de door jou gewenste (inter)nationale merkregisters.

04

Lanceren

We werken een plan uit waarin we je de handvatten geven voor een succesvolle implementatie. We zorgen voor draagvlak en we denken mee in een proces voor (interne) lancering.

Wij ontwikkelde het merkuiterlijk voor onder andere

Meer weten over een nieuw beeldmerk?

Onze merkstrateeg of art-director komt je graag uitleggen hoe wij te werk gaan. We nemen binnen 1 werkdag contact met je op.