Energieloket Enschede: nationale stimulans, lokale beweging

een persoon die een tablet vasthoudt

Het vraagstuk

Nadat partner Wirelab de campagne 'Gebruik minder, doe meer' lokaal lanceerde in Enschede, werd ook de website ontwikkeld in Umbraco CMS. Met meer dan 25.329 bezoeken en 47.831 sessies tot nu toe sinds het begin van de campagne, is het redelijk dat de Enschedeërs aan boord zijn gegaan.

De vraagstukken op de website werden groter én specifieker. Dutchbreeze werd als gevraagd de verdere ontwikkeling van de website op zich te nemen.

Onze oplossing

Umbraco CMS als platform

De website van Energieloket Enschede had zeker veel te verwerken. Het zou de virtuele thuisbasis worden voor educatieve inhoud, inspirerende gebruikersverhalen, een e-commercehub en een individuele verbruiksmanager voor energiespaarders in de stad. Compleet met een aangepaste 'Verbruiksmonitor' om aspirant-energiespaarders te helpen op schema te blijven met hun verbruik. Umbraco biedt de mogelijkheid om dit allemaal te realiseren in één flexibel, geavanceerd CMS-platform dat zich kon aanpassen aan de behoeften van het initiatief.

Dutchbreeze ontwikkelde maatwerk functionaliteiten in de website zoals een interactieve kaart. We implementeerde functionaliteiten voor AVG en digitale toegankelijkheid WCAG 2.1 niveau AA. Ook gaven we de website een (technisch) redesign conform vernieuwde huisstijlonderdelen.

E-commerce in Umbraco

Het belangrijkste aspect van de nieuwe website van Energieloket Enschede is de 'Mijn Spaarwinkel'. Een online winkel die alles biedt wat een energiebespaarder nodig heeft, van LED-verlichting tot tochtstoppers voor deuren.

De website biedt alle informatie die bezoekers nodig hebben om hun energiebesparing te starten. Nu ook met directe actie in hun eigen 'Mijn Spaarwinkel', allemaal onder één digitaal dak.

  • Partners

    Wirelab, Gemeente Enschede, Stichting Pioneering

  • Type project

    Umbraco website, webshop en klantportaal

  • Datum aanvang project

    januari 2022

Bezoek het Energieloket Enschede

Het resultaat

Samen met Wirelab en de partners hebben we een gebruikersstroom gecreëerd die ervoor zorgde dat de website alles had wat nodig was om de beweging te stimuleren.

Het resultaat? Een gebruikerservaring die je met slechts een paar klikken van energiebesparende beginner tot expert op het gebied van milieubehoud kan brengen. Waaronder de mobiele site die momenteel het populairste kanaal is voor online bezoekers van Energieloket Enschede.

Sinds de start van de campagne heeft Enschede sinds de livegang in november 2021 al ruim 5.228.135 kWh elektriciteit en 1.332.267 m³ gas bespaard. Met een kleine conversie komt dit neer op € 2.263.059,-, al halverwege het bereiken van hun doel van € 5.085.245,00.

Bekijk hier het resultaat.

Meer weten over een klantportaal?

Wil je meer weten over een klantportaal? Of wil je vrijblijvend sparren over jouw online aanwezigheid?